Lágylézer ereje a szép bőr szolgálatában – Meso I Laser

MESO I LASER kezelés alkalmával az elektroporációt, azaz a sejtszintű hatóanyag bejuttatást egyedülálló módon, két különféle hullámhosszúságú lágylézerrel kombináljuk.

Ugyanis a különböző hullámhosszú lézereknek, különböző élettani hatásai vannak. A lézersugár szövetbe való behatolása pedig nagymértékben függ annak hullámhosszától.
Miért fontos ez? Mert a kétféle hullámhosszal a bőr regenerálódásáért felelős hámréteget és feszességért, rugalmasságért felelős irharéteget is tudjuk kezelni.

A lágylézereket két csoportba osztjuk

látható piros fényt kibocsájtó és az infraközeli, ill. infravörös fényt kibocsájtó infralézerekre.

A piros fény a felszíni szövetekben nyelődik el, míg a 904 nm-es infravörös fény ennek akár a duplájáig is behatol a szövetekbe.
Tehát, a hatékony kezeléshez egyaránt szükség van a látható tartományba eső (670 nm) lézerfény biostimulációs erejére, és a kollagénmátrixot és a fibroblaszt sejteket stimuláló, a láthatatlan tartományba eső infravörös (904 nm) lézerfényre is.
A lágylézer kezelés után alkalmazott elektroporációval sokkal több aktív hatóanyagot lehet a bőrbe juttatni!

A lágylézeres kezelés önmagában is jelentős hatással van a bőr fiatalon tartásában, megújulásában, és felszínesebb ráncok hatékony kezelésében.

Meso I Laser kezelés lágylézert (SOFT lézert) alkalmaz, ami ne tévessz össze az un. “hard”, vagy kemény lézerekkel, melyek elsősorban sebészeti beavatkozások elvégzésére alkalmasak, és a tartós/végleges szőrtelenítésre alkalmas lézer vagy IPL típusú villanófényes készülékekkel sem.

A két lézer “típus” között a lényegi különbség az egységnyi idő alatt leadott energia mennyiségében van.
Ebből adódik, hogy míg az egyik kifejezetten regenerálja, szépíti a bőrt (lásd MESO I LASER) a másik elpárologtatja, elégeti a szöveteket (sebészeti beavatkozások).

A lágylézerek/soft lézerek és a műtétre/vágásra alkalmas kemény/hard lézer között a lényegi különbség az egységnyi idő alatt leadott energia mennyiségében van. A hard lézerek mindenképpen 500mW teljesítmény felettiek.

A MESO I LASER a félvezető (GaAs, GaAlAs) lágylézerek csoportjába tartozó kombilézer, mely jelenleg a legfontosabb non-invazív terápiás lágy lézerek közé tartozik.

Miért is fontos ez most? Mert a lágylézerrel végzett kezelés nem tesz fényérzékennyé, tehát nincs szezonális kötöttsége, és GARANTÁLTAN FÁDJADALOM MENTES. A Meso I Laser kezelésekről bővebben itt olvashatsz!

aláírás Kormanik Andrea kozmetikus

Légy online Te is: