Peptidek hatása nem varázslat, valódi “nehézbombázók”

Miben rejlik a kezelések ereje?

Az otthoni ápolás és a kezelések során szuperkoncentrátumokat alkalmazok!

Hatóanyag kozmetikum, azoknak, akik valódi eredményt szeretnének elérni a bőrápolásban, akik a minőség mellett eredményes és mégis biztonságos megoldást keresnek. Nagyon magas hatóanyag koncentrátumok, amelyek mentesek a bőrt terhelő adalékoktól: PEG-ek, parabének, parafinok, vazelin, ásványi olaj, színezékek, mesterséges illatanyagok és állati nyersanyagok.

Magas minőségű hatóanyagok, vitaminok és igazoltan hatásos fiatalító összetevők késleltetik és lassítják az öregedési folyamatokat, növelik a bőr rugalmasságát, feszesítenek.

A sikert támogató hatóanyagok:
a rendkívül mély rétegekbe felszívódó mikromolekuláris hyaluornsav kis méretének köszönhetően könnyen behatol a bőr mélyebb rétegeibe és maximálisan pótolja a sejtek közötti térben a hyaluronsavat. Alábéleli a bőrt, látványosan feszesít.
Az alma-őssejt hosszabbítja a bőr-őssejt élettartamát, védi vitalitását és ösztönzi a bőr őssejt újraképződését. A megnövelt mennyiségű stabil C-vitamin formula friss kinézetről gondoskodik és a halványító hatáson kívül nyugtatja a gyulladt, irritált bőrt, kiegyenlíti a pigment állományt és regenerálja az aknés felületeket.
Argirelin hatására tovább erősödik a ráncellenes hatóanyagok érvényesülése. Alapját képezi a szilárd kötőszöveti réteg kiépítésének, és a rugalmas irharéteg (kollagén mátrix) fenntartásának.

A peptid nem más, mint aminosavakból felépülő rövid polimerek. Az aminosavak az élet építőkövei, nagyon kicsi molekulák. Az aminosavak össze tudnak kapcsolódni. Ha kettő kapcsolódik össze, az dipeptid, 3 már tripeptid, stb., és ha sok, akkor polipeptid. Ha legfeljebb 50 aminosav összekapcsolódásáról beszélünk, akkor peptidekről beszélünk. Ha 50-nél több, akkor fehérjéről beszélünk. A fehérjék nagyon nagyok is lehetnek, és rendelkezhetnek biológiai tulajdonságokkal, pl. a fehérjék a bőrnek és a hajnak is az elemei.

A peptidek a bőrben is megtalálhatóak, bár ezek nem ugyanazok a peptidek, mint amik a kozmetikumokba kerülnek. Ezek a természetben is előforduló peptidek irhában és felhámban található fehérjékből származnak, melyeket enzimek bontanak le. Ezek a fehérje fragmentumok számos funkciót látnak el a bőrben. Ezek szabályozzák a hormonális aktivitást, az immunválaszt ki- be kapcsolják, kommunikálnak a sejtek között, és aktiválják a sebgyógyulást. Talán a legegyszerűbb mód úgy gondolni a peptidekre, mint hírnökökre, akik hozzák-viszik az infókat a bőrsejtek között.
A kollagénnek egy természetes életciklusa van, mely végén elbomlik. Amikor elbomlik, akkor fehérje fragmentumokká alakulnak át. Néhány bőrsejtnek receptorai vannak ezekhez a peptidekhez, ami úgy működik, mint zár és a kulcsa. Amikor a peptidek elfordítják a zárat, arra késztetik a sejteket, hogy friss kollagént termeljenek. Amikor a kollagén elhasználódott és lebomlik, azok a kis törött darabok további kollagéntermelést idéznek elő ismét.

A probléma az, hogy ahogy a testünk öregszik, egyre kevésbé hatékony ez a folyamat. Szintetikus peptidek egy olyan jelet küldenek, melyek felébresztik ezeket a sejteket, és beindítják a kollagéntermelést.

 

peptidek, anti-ageing, kollagén booster


A kozmetikai iparban használt peptidek

Neurotranszmitter gátlók, neuropeptidek

A legszélsőségesebb ilyen anyag a nyílméreg és a botox. Kevésbé invazív verzióját bőrön való használatra fejlesztették ki, és a hipotézis az, hogy pihenteti az izmokat, melyek nem húzódnak annyira össze, és ezáltal csökkenhetnek a mimikai ráncok. 30%-kal képesek csökkenteni a mimikai ráncokat.


Jelző peptidek, kollagén-booster

Ezek a peptidek stimulálják a fibroblasztokat, hogy több kollagént, elasztint és más fehérjéket termeljenek. Ha stimuláljuk ezeket az állványzatként, tartószerkezetként funkcionáló fehérjéket, a bőr feszesebb és teltebb lesz. A GHK, az egyik elsőként felfedezett peptid is ilyen jelző peptid volt. Emberi plazmából izolálták az 1970-es évek elején. Sebgyógyulási tulajdonságait pedig a 80-as években fedezték fel, szóval eléggé új technológiának számít még mindig.

Szállító peptidek

Ezek a peptidek olyan nyomelemeket szállítanak, mint a réz és a magnézium, amelyek segítik a sebgyógyulási és enzimatikus folyamatokat. Kimutatták, hogy ezek a nyomelemek javítják a pro-kollagén szintézisét, a bőr rugalmasságát, és a bőr általános megjelenését. Pl. a réz-komplex (lanin gél), ami amonisav glicinből, hisztaminból és lizinből áll, használják diabéteszes fekélyeknél. Ezt a fajta peptidet felszívódó peptidnek és membrán transzdukciós peptidnek is nevezik.


Enzim inhibitor peptidek, melyek a lebomlást csökkentik

Ezek a peptidek, mint a nevük is mutatja, összezavarják az enzim reakciókat. Ez azért fontos, mert egyes enzimek (például MMP vagy mátrix fémproteáz) lebontják szerkezeti fehérjéket, mint a kollagén. Ezért enzimek gátlásával ezek a peptidek képesek megőrizni a természetes kollagént és a bőr fiatal(abb)nak fog tűnni. Szójaproteinek működnek így.

Perry Romanowski írása alapján

aláírás Kormanik Andrea kozmetikus

Légy online Te is: